Περιεχόμενα

1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η μορφή της υπηρεσίας είναι σπονδυλωτή. Αποτελείται από συνεχόμενες οθόνες εννοιολογικά συνδεδεμένες. Η μετακίνηση ανάμεσα στις οθόνες γίνεται με τα κουμπιά:

για να μετακινηθείτε στην επόμενη οθόνη.


Για να μετακινηθείτε στην προηγούμενη οθόνη.

Στα πεδία της Ψηφιακής Αίτησης που υποστηρίζονται από λίστες, επιλέγετε από τα δεδομένα της λίστας, πατώντας το δεξί βελάκι ή πληκτρολογείτε τα πρώτα γράμματα της εγγραφής που σας ενδιαφέρει για να μειωθούν οι διαθέσιμες επιλογές σας.

Σε περίπτωση που κάποιο πεδίο είναι υποχρεωτικό και δεν το έχετε συμπληρώσει ή έχει συμπληρωθεί λάθος, δεν θα μπορέσετε να προχωρήσετε και θα δείτε ένα αντίστοιχο μήνυμα.

Από το πάνω δεξιά μέρος της οθόνης σας, μπορείτε να επιλέξετε την γλώσσα που θέλετε, Ελληνικά ή Αγγλικά.

2. ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Για την είσοδό σας στην Ψηφιακή Υπηρεσία, θα πρέπει να καταχωρήσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet, επιλέγοντας από την αρχική οθόνη της Εφαρμογής το πεδίο "Είσοδος με ΓΓΠΣ".


Aφού συμπληρώσετε τους κωδικούς σας, πατάτε την επιλογή "Σύνδεση"


και στην συνέχεια πατάτε το "Αποστολή".


Εάν δώσετε τα στοιχεία εισόδου στο TaxisNet το σύστημα θα σας επιστρέψει τα προσωπικά σας στοιχεία. Σε αυτό το σημείο είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την χρήση της Εφαρμογής.

3. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για να κλείσετε ραντεβού θα πρέπει να επιλέξετε και την Περιοχή που σας εξυπηρετεί και την Θεματολογία που σας αφορά. Ανάλογα με το ποια σειρά επιθυμείτε να τα επιλέξετε, κάνετε κλικ και στο αντίστοιχο κουμπί στο κάτω μέρος της οθόνης.

ΒΗΜΑ 1

Κατά την επιλογή της θεματολογίας βλέπτε την παρακάτω οθόνη.

Αφού επιλέξετε θεματολογία, θα σας εμφανιστούν και κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες. Η συμπλήρωση σχολίων στο αντίστοιχο πεδίο είναι προαιρετική.

ΒΗΜΑ 2

Κατά την επιλογή της περιοχής βλέπτε την παρακάτω οθόνη. Κάθε φορά που επιλέγετε τα πεδία που σας ενδιαφέρουν, πατάτε στην συνέχεια το κουμπί Επόμενο για να μεταβείτε στην επόμενη οθόνη. Υπενθυμίζουμε ότι το Βήμα 1 και Βήμα 2 μπορούν να γίνουν και με την αντίστροφη σειρά.

ΒΗΜΑ 3

Στο βήμα αυτό σας εμφανίζεται ένα ημερολόγιο για να επιλέξετε την επιθυμητή ημερομηνία για το ραντεβού σας. Αφού επιλέξετε ημερομηνία, στο δεξιά μέρος της οθόνης σας εμφανίζονται τα ραντεβού ανά μισάωρο. Όσες εγγραφές είναι υπογραμμισμένες με κόκκινο χρώμα σημαίνει ότι τα ραντεβού είναι μη διαθέσιμα, ενώ όσα είναι με πράσινο χρώμα μπορείτε να τα επιλέξετε.

Όταν επιλέξετε το ραντεβού την ώρα που επιθυμείτε, η συγκεκριμένη εγγραφή γίνεται πιο σκούρο πράσινο. Για να ολοκληρωθεί η δέσμευση της ώρας, επιλέγετε αρχικά ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και μετά πατάτε το κουμπί κράτηση.

Τέλος, μόλις πατήσετε Κράτηση σας εμφανίζεται το παράθυρο επιβεβαίωσης με όλες τις πληροφορίες. Αν συμφωνείτε επιλέγετε Κράτηση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, διαφορετικά επιλέγετε Ακύρωση.

ΒΗΜΑ 4

Αφού έχετε ολοκληρώση τη διαδικασία, σας εμφανίζεται μία σελίδα με τις λεπτομέρειες του ραντεβού σας. Στο δεξιά μέρος της οθόνης, μπορείτε να επιλέξετε να εκτυπώσετε την σελίδα αυτή. Διαφορετικά, πατώντας το κουμπί Αρχική Σελίδα, επιστρέφετε στην πρώτη καρτέλα με τα προσωπικά σας στοιχεία.Τα στοιχεία επικοινωνίας θα ειναι κενά κατά την έναρξη της διαδικασίας καινούργιου ραντεβού

4. ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΟΥ

Στο πάνω μέρος της οθόνης δίπλα από το όνομά σας, αν πατήσετε το βελάκι σας εμφανίζει τις επιλογές Ραντεβού και Έξοδος. Με το "Έξοδος" μπορείτε να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας.

Πατώντας την επιλογή Ραντεβού μπορείτε να δείτε όσα ραντεβού σας αφορούν. Επιλέγοντας το Ιστορικό, μπορείτε μόνο να δείτε όσα ραντεβού έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Επιλέγοντας το Επόμενα, βλέπετε τα ραντεβού που είναι προγραμματισμένα για το μέλλον.


Δίπλα από τα επικείμενα ραντεβού σας εμφανίζεται το κουμπί της διαγραφής. Αν θέλετε να ακυρώσετε ένα ραντεβού, απλά επιλέγετε τη διαγραφή της συγκεκριμένης εγγραφής. Αν θέλετε να επαναπρογραμματίσετε ένα ραντεβού, τότε θα πρέπει να διαγράψετε αυτό που θέλετε να αλλάξετε και να περάσετε από την αρχή μία νέα εγγραφή.